In het noorden staan wij zeer goed bekend in het behandelen van (acute) sportblessures en in langdurige revalidatie trajecten die nodig zijn na een operatie.
Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in onderzoek en behandelen van sport blessures.

R

Schouderklachten

Zolang de schouder in goede conditie is, is deze vrij en pijnloos te bewegen. De schouder kan pijnlijk worden, instabiel zijn, stijf en krachteloos aanvoelen door een ontsteking, slijtage of blessure.

R

Knieklachten

Knieklachten komen zeer vaak voor, als gevolg van een trauma, zware belasting en slijtage. De knie kan dik worden, instabiel zijn en veel pijn geven. Een juiste diagnose leidt vaak tot een adequate behandeling.

R

Enkelklachten

Het verzwikken van de enkel is zeer gebruikelijk. Pijn klachten na een enkelblessure komen zeer regelmatig voor. Vaak heeft dit te maken met enkelinstabiliteit die moet worden op getraind.

R

Heupklachten

Heupklachten komen voor op alle leeftijden. De klachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals slijtage (artrose), een slijmbeursontsteking, trauma of aangeboren afwijking.

R

Rugklachten

Een sterke, stabiele rug met goed getrainde rompspieren zorgen voor een goed belastbare rug met weinig klachten. Onze op maat gemaakte programma’s helpen je hierbij.

R

Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen pijn en een instabiel gevoel geven. Met name bij bovenhandse sporters zijn repeterende bewegingen vaak de oorzaak. Een juiste techniek zorgt weer voor pijnvrij bewegen.

R

Hamstring

De hamstringblessure is een frustrerende blessure, welbekend bij de medische staf, coaches en sporters. Uit onderzoek blijkt dat hamstrings juist zwaarder belast moeten worden om blessures te voorkomen. Wij hebben hiervoor specifieke programma’s  ontwikkeld

R

Onderbeenklachten

Onderbeenklachten ontstaan vaak door een disbalans tussen de belasting en belastbaarheid. Veel schokbelasting in korte tijd door bv hardlopen kan pijnklachten en het “vollopen” van de onderbenen veroorzaken.

Wij werken samen met