Roelof Boekema

Roelof Boekema

sportfysiotherapeut, sports movement expert, sportleraar, tennistrainer, docent en auteur

 

Eigenaar van Groningen Sport Revalidatie en Boekema Kliniek, heeft talloze opleidingen en congressen, cursussen gevolgd op het gebied van sport blessures en revalidatie na operatie.
Als gecertificeerd sportfysiotherapeut en schouder fysiotherapeut is hij een expert op het gebied van revalidatie en sportgezondheid.

Klaver Jan Middelweerd

Klaver Jan Middelweerd

sportfysiotherapeut, sportleraar, IJshockeytrainer, performance trainer en FMS instructeur

 

Expert op het gebied van sport training en sportgezondheid. Heeft talloze opleidingen en congressen, cursussen gevolgd op het gebied van sport blessures en revalidatie na operatie.

Tevreden klanten:

%

Contact

%

Behandelplan

%

Praktijk

Algemene beoordeling 2020 via: Qualiview

Z

25 jaar ervaring

De specialisten Boekema en Middelweerd hebben ruim 25 jaar ervaring in het behandelen van lichamelijke klachten, het vakkundig begeleiden van (lange) revalidatietrajecten en het specifiek trainen van sportblessures.

Z

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Door onze jarenlange ervaring zijn wij als gespecialiseerde fysiotherapeuten zeer goed in staat u via een videoconsult te instrueren en al uw vragen te beantwoorden. Deze extra service bieden wij aan voor jong en oud, woonachtig in Nederland, die begeleiding nodig hebben en niet naar een fysiotherapiepraktijk (kunnen) gaan!

Z

Digitale Zelfzorg

De afgelopen maanden hebben we gezien dat we onze klanten prima digitaal kunnen begeleiden en dat zij erg enthousiast zijn over onze nieuwe aanpak. Deze digitale zelfzorg is veilig en gebaseerd op de beroepsrichtlijnen van fysiotherapeuten. Fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Of de kosten zijn voor eigen rekening.

Lees hier onze reviews

Groningen sport revalidatie begeleid je op een goede manier terug naar je sport.

 Ze geven je vertrouwen waardoor je je grenzen weer gaat opzoeken. Voor sport gerelateerde klachten ben je hier, zoals de naam al zegt, aan het goede adres.

Carola

Na mijn schouderoperatie startte mijn revalidatie net voor de eerste lock down.

Maar snel moest de therapie online voortgezet worden. Dit ging met behulp van de PhysiApp. Op deze app. staat per behandeling de benodigde schouderoefeningen. Deze zijn duidelijk weergegeven in een instructiefilmpjes waarbij de oefening voor wordt gedaan.

Daarnaast was er met behulp van beeldbellen contact met de fysiotherapeut om de oefeningen door te nemen, en te bespreken wat wel of niet goed gaat. De vervolgafspraken werden eveneens online gemaakt. De online behandelingen hebben prima gewerkt voor mij.

Door corona was er een periode dat de fysio fysiek gesloten was, dit pakte men op door online behandelingen te doen.

Het is wel wat lastiger omdat je een goed plekje in je huis moet vinden maar het is even (zoniet meer) vermoeiend als een fysio afspraak op locatie. Het beviel mij erg goed, er word goed met je omgeving gewerkt en de enige manier waarop je merkt dat het online is, is dat als je pijntje hebt het niet direct bekeken/onderzocht kan worden.

Tim 

Ik verwacht dat de nieuwe Boekemakliniek, digitaal maar ook persoonlijk, zeker gaat werken.

In mei 2019 had ik een ernstig ongeluk tijdens het paragliden in Turkije. Ik probeerde de val te breken met mijn voeten maar mijn linker enkel was daar niet sterk genoeg voor en brak af met een forse open breuk. Ik werd door de reddingsdiensten van de berg gehaald en werd meteen geopereerd in een Turks ziekenhuis.

Na terugkomst in Nederland moest ik opnieuw geopereerd worden omdat de dokteren vonden dat de stand van de voet nog verbeterd kon worden. Helaas begon de wond na enkele weken te ontsteken en moest ik opgenomen worden in het ziekenhuis. Verschillende bacteriën hadden zich in mijn voet genesteld. Twee keer hebben de dokteren aangegeven dat er misschien zelfs geamputeerd moest worden. Gelukkig is het niet zover gekomen. Zeven weken en veel antibiotica later en na het verwijderen van de metalen onderdelen ging het wat beter en begon de wond te genezen. Toen kon ik eindelijk beginnen met revalideren want ik kon niet echt goed meer lopen.

We zaten inmiddels in februari 2020 en na eerst een plaatselijke fysiotherapeut te hebben gehad ben ik via een gezamenlijke vriend gewezen op Roelof Boekema van Groningen Sportrevalidatie. In augustus 2020 ben ik hier begonnen en heb wekelijks een half uur sessie gehad waarbij eerst de voet werd gemobiliseerd en daarna nog een kwartiertje oefeningen werden gedaan. Roelof was in eerste instantie ook niet zeker of hij aan deze blessure wel iets kon doen maar met de combi mobilisatie/oefeningen werd in korte tijd al zichtbare vooruitgang geboekt. Ook verwees hij mij naar een goede podoloog om correctiezolen aangemeten te krijgen. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en je kan al bijna niet meer zien dat ik “vreemd” loop.

Ik kan Roelof dan ook als professional en met een menselijke benadering van harte aanbevelen. Ik verwacht dat de nieuwe Boekemakliniek, digitaal maar ook persoonlijk, zeker gaat werken. Mij heeft deze aanpak in ieder geval veel goed gedaan.

Eisse